Profesjonalne japońskie noże kuchenne
(0 prod.)
Twój koszyk jest pusty
0PLN

PRZEWODNIK PO NOŻACH MASAHIRO

Przygotowaliśmy krótki przewodnik po seriach noży produkowanych przez Masahiro. W poniższej tabeli znajduje się porównanie najważniejszych cech poszczególnych grup.

 

seria

MV MV-H BWH MSC SANKEI BESSEN MS-8
typ ostrza zachodni zachodni zachodni zachodni zachodni japoński japoński
rodzaj stali MBS-26 MBS-26 MBS-26 MBS-26 MBS-26 wysokowęglowa MBS-26
sposób wytwarzania ręcznie kute ręcznie kute ręcznie kute ręcznie kute ręcznie kute ręcznie kute ręcznie kute
twardość stali 58-59 HRC 58-59 HRC 58-59 HRC 58-59 HRC 58-59 HRC 61-63 HRC 58-59 HRC
rodzaj ostrzenia dwustronne,
asymetryczne 80/20
dwustronne,
asymetryczne 80/20
dwustronne,
asymetryczne 80/20
dwustronne,
asymetryczne 80/20
dwustronne,
asymetryczne 80/20
jednostronne

jednostronne

materiał rękojeści drewno
black pakkawood
POM (polyacetal) drewno
black pakkawood
drewno
black pakkawood
drewno
black pakkawood
drewno
magnoliowe
drewno
magnoliowe
kształt rękojeści profilowany profilowany profilowany profilowany

owalny

profilowany profilowany
bolster TAK TAK NIE NIE NIE TAK TAK
dostępność
dla leworęcznych
TAK TAK NIE NIE NIE NIE TAK
zastosowanie/
użytkowanie
profesjonalne/
amatorskie
profesjonalne/
amatorskie
profesjonalne/
amatorskie
amatorskie amatorskie profesjonalne

profesjonalne/
amatorskie

 

 

 

 

 

 

Powrót

Polecane produkty