Profesjonalne japońskie noże kuchenne
(0 prod.)
Twój koszyk jest pusty
0PLN

FAQ

Przedstawiamy poniżej odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Jeżeli masz dodatkowe pytania wyślij nam wiadomość na info@masahiro.pl lub skorzystaj z formularza kontaktowego znajdującego się tutaj.

Ile gwarancji posiadają produktu Masahiro?
Wszystkie produkty Masahiro objęte są pięcioletnią (5) gwarancją, która obejmuje wady konstrukcyjne i materiałowe. Ograniczona gwarancja nie obejmuje: normalnego zużycia, takiego jak zadrapania, otarcia, lub zmiana koloru, wad zaistniałych wskutek niewłaściwego użytkowania, usterek lub uszkodzeń powstałych w wyniku użytkowania niezgodnego z przeznaczeniem lub z zaleceniami, niewłaściwej pielęgnacji, zaniedbań i wypadków, takich jak upuszczenia lub zgniecenia.


 

Gdzie można zobaczyć i kupić noże Masahiro?
W zakładce "PARTNERZY" można znaleźć aktualną listę sklepów internetowych, dodatkowo zakupów można dokonać bezpośrednio na stronie www.masahiro.pl

 

Czy noże Masahiro wymagają ostrzenia?
Każde ostrze wymaga prędzej czy później ostrzenia. Dzięki zastosowaniu bardzo wysokiej jakości stali, krawędź tnąca noży Masahiro utrzymuję swoją bardzo dużą agresywność przez długi okres czasu. 

 

Czy Masahiro posiada w ofercie noże dla leworęcznych?
Tak, noże dla leworęcznych występują w seriach MV oraz MS-8


Dlaczego noże Yanagiba, Takohiki oraz Deba z serii MS-8 nie występują w większych długościach podczas gdy w serii BESSEN są dostępne?
Grubość tych noży jest uzależniona od długości, wraz z długością zwiększa się również grubość. Noże z serii MS-8  wykonane są ze molibdenowo-wanadowej stali MBS-26, która ma pewne ograniczenia jeśli chodzi o grubość w związku z czym produkcja dłuższych noży yanagiba, takohiki czy deba byłaby problematyczna.

 

Czy się różni noż Nakiri od Usuba?
Oba modele należą do rodziny tradycyjnych noży japońskich głównie służących do obróbki warzyw. Usuba jest zazwyczaj większa, ostrzona jednostronnie oraz do zastosowań głównie profesjonalnych, podczas gdy mniejszy Nakiri jest ostrzony dwustronnie i spotykany u domowych użytkowników. Usuba bardzo często wykorzystywana jest do robienia Katsuramuki, wykrawania cieniutkich arkuszy z warzyw typu biała rzodkiew, ogórek, marchewka. Można zobaczyć to na poniższym filmie:

 

https://www.youtube.com/watch?v=27zafM7AVhk