Profesjonalne japońskie noże kuchenne
(0 prod.)
Twój koszyk jest pusty
0PLN

CHWYT NOŻA

Prawidłowe trzymanie noża jest podstawą bezpiecznej, efektywnej i wygodnej pracy. Prezentujemy poniżej trzy podstawowe sposoby chwytu w zależności od rodzaju noża.

Chwyt dla noży typu: Chef (szefa kuchni), Deba, Santoku, Nakiri

Jest to jedna z najbardziej wszechstronnych technik i jest zalecana do większości zastosowań. Szczególnie dobrze nadaje się do przenoszenia energii, dlatego też sprawdza się do stosowania podczas cięcia żywności, której struktura jest włóknista
 

Chwyt dla noży typu: Chef (szefa kuchni), Deba, Santoku, Nakiri, tasak

Popularna technika wykorzystywana do dokładnego rozdrabniania, zwłaszcza warzyw.
 

Chwyt dla noży typu: Slicer, Yanagiba, Takohiki

W tej technice palec wskazujący pozwala łatwo kontrolować nóż, zapewniając precyzję wykonywanych cięć. Technika bardzo często stosowana przez kucharzy sushi.
 

Powrót

Polecane produkty