Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z pięciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cechy charakterystyczne tej serii. Jednocześnie jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najdrobniejszych detali.

 

Do produkcji oczywiście wykorzystana została nierdzewna stal MBS-26, która występuje w większości serii oferowanych przez Masahiro.

 

Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem. Nóż trzymany w dłoni staje się jej naturalnym przedłużeniem a krojenie obywa się w sposób kontrolowany, płynny i bardzo szybki. Rękojeść w owalnym kształcie z drewna pakkawood jest dostępna w dwóch wersjach: naturalnym brązowym odcieniu oraz barwiona na czarny niczym heban kolor. Masahiro Sankei to prosta, czysta forma zahaczająca o minimalizm a jednocześnie doskonały użytkowy produkt.

 

Noże z serii Sankei do już do nabycia w naszym sklepie! Tutaj link do strony z produktami.