Profesjonalne japońskie noże kuchenne
(0 prod.)
Twój koszyk jest pusty
0PLN

Rozszerzamy ofertę o nową grupę!

Rozszerzamy ofertę o nową grupę! Właśnie otrzymaliśmy pierwszą dostawę z nowymi produktami Masahiro. Nowa seria nosi nazwę MV-L jest dedykowana zarówno użytkownikom domowym jak i profesjonalistom. W jej skład wchodzą najbardziej popularne ostrza jak: szefa kuchni w rozmiarach 180, 210 i 240mm, santoku o długości 175mm a także mniejszy, 150mm nóż uniwersalny oraz nóż do trybowania Boning 160mm.

Seria MV-L powstała w oparciu o grupę BWH. Do jej produkcji zastosowano również molibdenowo-wanadową, wysokowęglową, nierdzewną stal MBS-26, która została poddana trójstopniowemu procesowi hartowania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC. Jak każde ostrze wychodzące z zakładu Masahiro, zostało doprowadzone do perfekcji przez rzemieślników z ponad 30 letnim doświadczeniem.
 

Rękojeść została wykonana z drewna o nazwie Black Pakkawood, którego liczne warstwy zostały pod dużym ciśnieniem i w wysokiej temperaturze sprasowane w jednolity, bardzo trwały, odporny na wilgoć i wodę materiał. W porównaniu do serii BWH, rękojeść MV-L są bardziej obłe oraz o mniejszej objętości, dostosowane do użytkowników o średnich i mniejszych dłoniach. Drewniany uchwyt z powłoką antybakteryjną jest łatwy w pielęgnacji niczym plastik, został zabezpieczony trzema perfekcyjnie osadzonymi i wypolerowanymi nitami.
 

Kolejną różnicą pomiędzy seriami MV-L i BWH jest nieznacznie cieńsza klinga, która ułatwi wcinanie się w krojone produkty. Różnica w grubości klingi i rękojeści przekłada się również na wagę, która jest niższa nawet o ponad 20%.

Powrót

Polecane produkty