Nowa seria, której nazwy jeszcze nie poznaliśmy, będzie zbliżona konstrukcyjnie do noży BWH. Do produkcji wykorzystana została ta sama stal MBS-26, która hartowana jest do twardości 58-59HRC. Rękojeść wykonano również z prasowanego drewna pakka-wood, której krawędzie, w przeciwieństwie do serii BWH zostały bardzo przyjemnie dla dłoni zaokrąglone i wypolerowane. Na podkreślenie zasługuje również bardzo niska waga, szczególnie wyczuwalna przy większych ostrzach. Nowa seria będzie składać się z kilku ostrzy, póki co potwierdzone są noże szefa w rozmiarach od 180 do 300 mm oraz santoku. Produkcja rozpocznie się w drugiej połowie roku a do sprzedaży noże trafią jesienią 2019 r.

Kolejną nowością są noże do krojenia szynki, które prawdopodobnie rozszerzą grupę MV-H. Będą to w sumie 4 noże ze specjalną ząbkowaną krawędzią tnącą: długi slicer oraz mniejszy do operowanie wokół kości, które będą dostępne w ostrzeniu prawo i lewostronnym. Mniejszy nóż zapowiada się bardzo ciekawie, gdyż może być również stosowany do krojenia pomidorów, papryki czy cytrusów. Koji Hattori - przezes Masahiro, zapowiada, że ząbkowana krawędź tnąca pozostanie ostra na długie lata!