Profesjonalne japońskie noże kuchenne
(0 prod.)
Twój koszyk jest pusty
0PLN

HISTORIA MASAHIRO

Masahiro Co. Ltd. została założona w kwietniu 1932 przez rodzinę Hattori i do dzisiaj pozostaje kierowana przez członków rodziny.  . Firma ma swoją siedzibą w mieście Seki w prefekturze Gifu, słynnej z wytwarzania doskonałych noży. Jak wynika z ostatnich danych, to właśnie na ten region przypada ponad 60% japońskiej produkcji noży. Od samego powstania, firma Masahiro stała się jednym z liderów branży i pozostaje nim do dnia dzisiejszego. Swoją wysoką pozycję na rynku zawdzięcza ciągłej pracy nad rozwojem i doskonaleniem stali, jej ostrości, trwałości czy odporności na korozję a opracowana przez Masahiro w latach sześćdziesiątych XX wieku stal MBS-26 stała się jednym z najlepszych dostępnych materiałów do produkcji noży kuchennych.

Historia Masahiro:


1932 - założenie firmy

1948 - założenie Masahiro Metal Worker Co., Ltd.

1958 - rozpoczęcie współpracy z Daido Steel Co., Ltd. nad rozwojem noży kuchennych ze stali nierdzewnej

1962 - Masahiro wprowadza na rynek serię MSC - pierwsze noże z wysokowęglowej stali nierdzewnej

1969 - Japońskie Stowarzyszenie Kucharzy przyznaje nagrodę firmie Masahiro

1972 - Założenie partnerskiego oddziału - Masahiro Cutlery Ltd.

1982 - przekształcenie w spółkę Masahiro Co., Ltd. 

1990 - rozpoczęcie produkcji i sprzedaż noży dla użytkowników domowych

1993 - otwarcie biura handlowego w Tokio

2014 - firma OMC zostaje wyłącznym przedstawicielem Masahiro w Polsce

 

Powrót

Polecane produkty